Πελματογράφημα

Το πελματογράφημα είναι μία μέτρηση της στατικότητας και της μηχανικής του σώματος που γίνεται με ανάλυση των πελματιαίων πιέσεων σε στάση και σε βάδιση. Πατάμε δηλαδή πάνω σε μια ψηφιακή πλατφόρμα εναλλάσσοντας τα πόδια μας και προσαρμόζοντας την πίεση που ασκούμε.

Η πλατφόρμα, που αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, μεταφέρει αυτόματα όλα τα δεδομένα σε υπολογιστή με ειδικό λογισμικό, όπου «αναδομείται» τρισδιάστατα το πέλμα και εντοπίζονται με ακρίβεια οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτό.

Έτσι το μηχάνημα καταγράφει και αναλύει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κέντρο βάρους και τις φάσεις στήριξης – αιώρησης κατά τη βάδιση, ενώ ο ειδικός αξιολογεί τα στοιχεία της μέτρησης για να κατασκευάσει τα ειδικά ορθωτικά πέλματα που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από αιτίες ή να να αντιμετωπίσετε συμπτώματα διάφορες παθήσεις, από μυοσκελετικά προβλήματα και παθήσεις των πελμάτων, όπως είναι οι εξής:
Το πελματογράφημα απευθύνεται επίσης και σε παιδιά που πάσχουν από πλατυποδία, έγκυες με έντονους πόνους στη μέση και σε αθλητές, οι οποίοι καταπονούν ιδιαίτερα τα πόδια και το σώμα τους με έντονη άσκηση.

Καθένας όμως μπορεί να κάνει την εξέταση, καθώς όλοι δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις στα κάτω άκρα και γενικότερα στο σώμα μας καθημερινά, ενώ περπατάμε, τρέχουμε, σκύβουμε, στεκόμαστε για πολλή ώρα όρθιοι. Εκτός αυτού, παθήσεις όπως αρθρίτιδες, νευραλγίες, πόνοι στη μέση, ισχιαλγία, οσφυαλγία, σκολίωση, κάλοι, χονδροπάθειες επιγονατίδας, κατάγματα κοπώσεως κτλ είναι συχνές και κοινές σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους.

Όλα τα παραπάνω ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα εντοπίζονται από τον φυσικοθεραπευτή σας με τη βοήθεια του πελματογραφήματος και αντιμετωπίζονται με την κατασκευή εξατομικευμένων ειδικών ορθωτικών πελμάτων.
Ανισοσκελία | Πλατυποδία | Κοιλοποδία
Άκανθα πτέρνας | Πτώση μεταταρσίου
Διαβητικό πόδι | Βλαισογωνία | Νευρολογικές παθήσεις
Αθλητικές κακώσεις

Γιατί χρειάζομαι ορθωτικά πέλματα;

Τα ορθωτικά πέλματα κατασκευάζονται εξατομικευμένα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στο πέλμα σας και να μετατρέπουν τα επίπεδα υποδήματά σας σε ανατομικά. Με αυτόν τον τρόπο περπατάτε και στέκεστε σωστά, κουράζεστε λιγότερο και γλιτώνετε από τους κραδασμούς. Διορθώνοντας τη λανθασμένη στάση του σώματος, που ευθύνεται για διάφορα προβλήματα, από οσφυαλγία έως και κυτταρίτιδα, ευθυγραμμίζετε τον διασκελισμό και ισορροπείτε τη βάδιση, αντιμετωπίζοντας τις κακώσεις. Επίσης, όμως νιώθετε τα πόδια σας πραγματικά «ελαφριά» και ξεκούραστα.
Στη Physionow γνωρίζουμε πως κάθε πέλμα, κάθε σκελετός, κάθε σώμα, είναι διαφορετικό και με διαφορετικές ανάγκες. Έχοντας επενδύσει στην προμήθεια του πλέον σύγχρονου πελματογράφου, μπορούμε να σας διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή κατασκευή ορθωτικού πέλματος, που θα σας απαλλάξει από ανεπιθύμητους πόνους, θα βελτιώσει τη στάση του σώματός σας, την ισορροπία σας, και εν τέλει, την ίδια την υγεία και ποιότητα της ζωής σας.